Pelan Pemasaran

Terdapat 3 (TIGA) keuntungan yang anda akan dapat apabila bersama kami. YA..TIGA!! BUKAN SATU

Permintaan terhadap topup adalah konsisten, contohnya setiap bulan, Pak Abu membelanjakan RM100 untuk membeli topup. Anda juga begitu bukan? Setiap minggu anda topup.
Jom lihat bagaimana pelan pemasaran yang menguntungkan jika anda mendaftar sebagai Agen jual topup bersama TopupBizz

1) Menjana pendapatan sebagai penjual topup


Jumlah pengguna topup sememangnya ramai, setiap hari jumlah pengguna topup semakin bertambah, lihat sahaja di kawasan kejiranan anda. Berapa orang yang menggunakan handphone? Majoriti pengguna handphone menggunakan topup. Berapa kali mereka topup dalam seminggu? Sebulan? Malah ada juga yang topup sehingga 2 kali sehari.
Katakan kawasan kejiranan anda mempunyai 400 orang pengguna topup Celcom dan purata setiap seorang daripada mereka akan menggunakan topup RM40 sebulan. Jadi jumlah keseluruhan penggunaan topup di kawasan anda ialah RM40 X 400 = RM16,000 sebulan. Jika anda mendapat keuntungan sebanyak 3.75% hasil jualan anda daripada jumlah penggunaan topup di kawasan anda iaitu 3.75% daripada RM16000, anda akan mendapat RM592 sebulan sebagai penjual topup.
Seperti yang anda maklum,anda mendapat keuntungan atas jualan produk yang anda lakukan. Sebagai contoh ; dalam akaun anda mempunyai modal sebanyak RM100.
Untung celcom = 4.25%
Jualan celcom airtime 10 = RM0.42
Potongan oleh syarikat ke atas akaun = RM9.57
Terima RM10 dari pelanggan. Baki dalam akaun modal adalah RM90.42

Di sini,dengan jualan celcom airtime 10,anda mendapat untung RM0.42 Agak sedikit bukan ? Ya! Memang sedikit sebab itu adalah untung untuk satu jualan. Jualan purata agent kami terutamanya student university/sekolah mencapai RM300 sehari.

RM400 = celcom airtime 10 sebanyak 30 kali.
42 sen untuk satu kali jualan.
30x RM0.42 = RM12.60 sehari.

Kebiasaannya jika hari ini jualan tinggi,keesokkan harinya sudah berkurang jualan yang bakal diterima. Sebab celcom airtime/maxis airtime bertahan selama 7 hari. Kalau kaki gayut tu,cepat la habis kredit.Ok.pengiraan mudah,katakan purata keuntungan jualan dalam satu hari adalah RM10. Sebulan ada 30 hari. Cuti kita masukkan 8 hari.
30 hari – 8 cuti = 22 hari
22 hari x RM10 = RM220

RM220 tu adalah jumlah yang sedikit untuk orang bergaji besar. Tetapi untuk kami,student universiti adalah suatu jumlah yang besar.

Pengiraan di atas adalah simulasi sahaja. Semuanya bergantung pada jualan dan teknik anda untuk memikat pelanggan datang berbelanja pada diri anda.
Dalam masa seminggu,pasti kedai anda dikunjungi orang ramai2) Keuntungan daripada mendaftarkan Agen Downline

Sebagai Manager, anda boleh daftarkan downline anda sendiri dan setiap pendaftaran downline, syarikat cuma tolak RM5 sahaja dari akaun topup anda dan anda boleh tentukan caj setiap pendaftaran tersebut.

Contoh:
 Raziq ingin mendaftar sebagai Dealer dengan anda dan anda caj RM500 kepada Raziq, dan Raziq membayar RM500 kepada anda dan anda daftarkan dia. Selepas daftarkan Raziq, serve akan tolak modal anda sebanyak RM5. Jadi, anda telah mendapat untung sebanyak RM495 semasa mendaftarkan Raziq.

Jika sebulan anda berjaya mendaftarkan seramai 6 orang sebagai Dealer anda, keuntungan yang anda dapat ialah RM495 X 6 = RM2970.
Itu baru pendaftaran untuk Dealer, tidak termasuk pendaftaran pakej lain di bawah anda.
Lihat bagaimana anda boleh menjana pendapatan lumayan dengan hanya mendaftarkan downline anda:
RM495 (Yuran Dealer) X 3 orang/bulan = RM1485
RM395 (Yuran Assistant X 3 orang/bulan = RM1185

Anggaran jumlah pendapatan Manager sebulan?? Anda agak sendiri.
Ini cuma cadangan harga daripada saya, ada sesetengah web yang caj lebih tinggi daripada harga ini.

** anda boleh tetapkan harga yuran pendaftaran sendiri harga diatas adalah sebagai contoh sahaja **
Lihat gambar dibawah

Katakan anda mendaftar sebagai Retail (R), anda boleh mendaftarkan First Retail (FR) sebagai downline anda dan First Retail (FR) boleh mendaftarkan Second Retail (SR) sebagai downline, First Retail (FR) boleh mendaftarkan Second Retail (SR) dan sehinggalah Third Retail (TR).
Anda boleh juga mendaftarkan Third Retail terus kepada downline anda tanpa mana-mana Retail lain.
*Retail (R) tidak boleh daftarkan agen yang sama level)
cth: Retail (R) ingin mendaftar agen Retail (R) sebagai downline

3) Keuntungan daripada komisyen jualan Agen anda

Pendaftaran downline anda diibaratkan seperti anda membuka cawangan kedai topup anda. Setiap jualan downline anda, anda juga akan mendapat komisyen.
Lebih ramai downline anda, lebih banyak cawangan kedai topup anda dan lebih banyak komisyen yang akan anda dapat.

Contoh pengiraan:
Anda mempunyai 1000 downline, setiap downline menjual topup paling minima ialah RM10 sehari. Komisyen yang anda perolehi ialah 0.25% X RM10(jualan minima seorang downline sehari) X 1000 downline X 30 hari= RM750/bulan.

Berapa target bilangan downline anda? Tidak mustahil anda boleh mempunyai sehingga 100,000 downline dengan hasil pendaftaran downline yang downline anda lakukan sendiri.

Semakin ramai downline anda, semakin banyak komisyen yang anda dapat.

Adakah mustahil untuk anda menjana pendapatan LIMA ANGKA dengan topup? Cuba anda gabungkan ketiga-tiga pelan tersebut, berapa yang anda akan dapat?

P/s: Pengiraan ini hanyalah contoh, pendapatan sebenar mungkin di luar jangkaan bergantung kepada usaha anda sendiri.
PSS: Lagi tinggi pangkat anda, lagi besar keuntungan yang anda perolehi.

CARA ALIRAN DAN PEMBAHAGIAN KOMISYEN BERDASARKAN LEVEL DOWNLINE
Contoh 1
Retail (R) mendaftarkan First Retail (FR) sebagai downline dan pendaftaran First Retail (FR) oleh Retail (R)tiada batasan. Jika First Retail (FR) membuat jualan C10,First Retail (FR) akan mendapat keuntungan 37.5 sen dan Retail (R) akan mendapat komisyen 2.5 sen.
Contoh 2
First Retail (FR) mendaftarkan Second Retail (SR) sebagai downline dan pendaftaran Second Retail (SR)oleh First Retail (FR) tiada batasan. Jika Second Retail (SR) membuat jualan C10, Second Retail (SR)akan mendapat keuntungan 35 sen manakala First Retail (FR) dan Retail (R) akan mendapat komisyen 2.5 sen.

Contoh 3
Second Retail (SR) mendaftarkan Third Retail (TR) sebagai downline dan pendaftaran Third Retail (TR) olehSecond Retail (SR) tiada batasan. Jika Third Retail (TR) membuat jualan C10, Third Retail (TR) akan mendapat keuntungan 32.5 sen manakala Retail (R), First Retail (FR) dan Second Retail (SR) akan mendapat komisyen 2.5 sen.

Contoh 4
Retail (R) mendaftarkan Third Retail (TR) sebagai downline. Jika Third Retail (TR) membuat jualan C10,Third Retail (TR) akan mendapat keuntungan 30 sen manakala Retail (R) akan mendapat komisyen 10 sen.

Contoh pengiraan:

Anda mempunyai 500 downline, setiap downline menjual topup paling minima ialah RM10 sehari. Komisyen yang anda perolehi ialah 0.25% X RM10(jualan minima seorang downline sehari) X 500 downline X 30 hari= RM375/bulan.

Berapa target bilangan Agen (downline) bawah anda? Tidak mustahil anda boleh mempunyai sehingga 100,000 downline dengan hasil pendaftaran downline yang downline anda yang lain lakukan .

Semakin ramai Agen (downline) anda, semakin banyak komisyen yang anda dapat.

Adakah mustahil untuk anda menjana pendapatan LIMA ANGKA dengan topup? Cuba anda gabungkan ketiga-tiga pelan tersebut, berapa yang anda akan dapat?

P/s: Pengiraan ini hanyalah contoh, pendapatan sebenar mungkin di luar jangkaan bergantung kepada usaha anda sendiri.